Четвъртък, 14 Мар 2024
            
Елена Общество

Разкрита е дарителска сметка за закупуване на ехограф в община Елена

  14.12.2023 09:46
Разкрита е дарителска сметка за закупуване на ехограф в община Елена

През месец декември бе сложено началото на благотворителна кампания на Ротари клуб Елена съвместно с местната организация на Българския младежки червен кръст и с подкрепата на Община Елена за набирането на средства за закупуване на ехограф.

Вече е разкрита и дарителска сметка в Банка ДСК – IBAN: BG08STSA93000030470750, като основание следва да се впише: дарение за закупуване на ехограф.

Първите постъпили средства в размер на 10 000 лв. са събрани на благотворителния новогодишен бал на Ротари клуб Елена, който се проведе на 9 декември. От членовете, приятели на клуба и техните семейства постъпиха 8600 лв. за закупуването на медицинския апарат. Останалите 1400 лв. са добавени от други средства на Ротари клуба.

След закупуването на ехографа, апаратът ще бъде собственост на Община Елена, но ще се предостави за ползване на Медицинския център и специалистите в града.

На 16 декември на пл. „Христо Ботев“ в град Елена местната организация на Българския младежки червен кръст ще организира благотворителен базар, приходите от който ще бъдат дарени за кампанията. В него ще се включат с ръчно изработени сувенири младежите от Дневния център в града, както и момчетата и момичетата от Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с умствена изостаналост с. Илаков рът.

С тази благотворителна кампания в община Елена се дава началото на поредица от дарителски инициативи, които ще са насочени към събирането на средства за закупуване на медицинска апаратура.


Ключови думи
ехограф Елена
Последни
Седмицата
Анкета