Вторник, 12 Мар 2024
            
Велико Търново Култура

Премиера на „Ян Бибиян“ на сцената на МДТ „Константин Кисимов“

  09.12.2023 07:14
Премиера на „Ян Бибиян“ на сцената на МДТ „Константин Кисимов“

Ново детско заглавие влиза в репертоарния афиш на търновския театър. Представлението е „Ян Бибиян“, адаптация по едноименния роман на Елин Пелин. Автор на сценичния вариант и постановка е Стефан Методиев. Сценографията и костюмите са на Георги Петров, хореографията на Катя Богданова, а музиката на Петър Атанасчев. Премиерата ще се състои на 9 декември от 11,00 часа на сцената в голямата зала на театъра, второто представление ще се играе на 16 декември от 12,30 часа.

Спектакълът е съвместен продукт на Музикалния и Драматичния отдел с участието на Боян Фърцов, Никол Бойчева, Кирил Милушев, Цветелин Илчев, Георги Тодоров, Ивайло Цачев, Полина Кинова, Паола Босева,  Стефания Арсова, Гинка Нешкова, Йоана Кьордимова.

 „Във всеки от нас се крие едно малко дяволче, което често иска да излезе. Само от нас зависи дали ще му позволим това“
Нашето представление „Ян Бибиян“ е адаптация на знаменития детски роман на Елин Пелин – „Ян Бибиян“. Неговата изключителна популярност се дължи на вложените фантастични елементи в повествованието и причудливите приказни герои – толкова обичани от децата.
Разбира се, главното очарование е закодирано в образа на невероятния палавник Ян Бибиян. Неговите лудории, съчетани със завладяваща емоционалност, пленяват зрителите.
Странното приятелство с дяволчето Фют и приключенията в подземното царство са залог за невероятната интрига, а борбата му с магьосника Мирилайлай и неговите слуги спират дъха на зрителите. Срещата с прекрасната пленница на магьосника ще събуди в малкия хлапак непознати до сега чувства.
За визуалното възприятие спомагат приказните декори, ефектните костюми и специално написаната музика.
Оставяме актьорите да ви потопят в приказния свят на вълшебството, споделят от МДТ.

Помощник-режисьор е Румяна Атанасова.


Ключови думи
Ян Бибиян
Последни
Седмицата
Анкета