Сряда, 13 Мар 2024
            
Велико Търново Култура

„Коледен подарък за Мърморко” на сцената на Театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

  09.12.2023 06:44
„Коледен подарък за Мърморко” на сцената на Театър ВЕСЕЛ в читалище „Искра“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 9 декември от 11.00 часа в Читалище „Искра” в старата столица, Държавен куклен театър – Русе ще представи „Коледен подарък за Мърморко”. Постановката е дело на Валентин Владимиров, музикалното оформление – на Станимир Иванов, а сценографията и куклите – на Таня и Георги Пасеви. Участват Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Пашов и Димитър Пишев.

Чували ли сте за Лапландия, а за джуджетата?!

Е, тази приказка е за тях! За две неуморни джуджета, които изработват подаръци. По-скоро за едно неуморно – Джу и едно постоянно мрънкащо – Мърморко. И от много години нещата стоят така: Джу изработва подаръците, Мърморко не спира да мързелува, да мърмори и да очаква децата да му благодарят. Но тази година става нещо извънредно! Надето решава да напише писмо на Дядо Коледа и да си поиска подарък – мече. И всичко щеше да е наред, ако не се беше намесил Мърморко. Той не само разбърква подаръците на децата, но изпраща на Надето празна кутия. Затова децата спират да вярват в Дядо Коледа. Ами сега?! Истинска бъркотия! Дали Надето и децата ще намерят сили да му простят… И не губете надежда, по Коледа стават чудеса!

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново в партньорство с Читалище „Искра“. За още информация – 0878 790 549.


Ключови думи
Театър ВЕСЕЛ
Последни
Седмицата
Анкета