Сряда, 06 Мар 2024
            
Горна Оряховица Спорт

С абсолютна шампионска титла на Петър Иванов в Сърбия приключва състезателната година за „Локомотив 96”

  06.12.2023 11:05
С абсолютна шампионска титла на Петър Иванов в Сърбия приключва състезателната година за „Локомотив 96”

Осем състезатели на Клуба по армрестлинг „Локомотив 96” участваха в Международен турнир в Сърбия. Шестото издание на „Купа Шабац” в едноименния град близо до Белград събра над 150 състезатели от 10 държави. „Локо” се представи с 4 състезатели при мъжете и четирима юноши, които се бориха не само в своята възраст, но и при мъжете. Трима от юношите са пълни дебютанти на състезания в чужбина, но всички те се представиха повече от добре и доказаха, че Горна Оряховица и „Локомотив” остават водеща сила в този спорт.

Петър Иванов постигна най-големият успех при мъжете, въпреки контузията в дясната си ръка. С лява ръка обаче той беше безкомпромисен. Първо спечели титлата в своята категория до 95 кг, а след това беше над всички и в абсолютната категория и спечели голямата купа на турнира.

Мартин Първанов, който е шампион с дясна ръка и трети с лява в 78 кг, успя да пребори доста по-едрите си противници за третото място в абсолютната, където се борят първите от всички категории.

От юношите само 17-годишният Симеон Александров е участвал в международно състезание извън България досега. В кат. 86 кг той стана втори на лява ръка при юношите, а в същата категория при мъжете е четвърти.

Най-малкият Орхан Недков, който е само на 15 години, е първи и на лява, и  на дясна ръка при юношите. При мъжете в кат. до 86 кг е трети на дясна ръка.

17-тодишният Мартин Милев е първи с лява ръка при юношите, а при мъжете в кат. до 78 кг е трети на дясна.

Иван Георгиев, който е на 18 години, стана втори на дясна ръка при юноши до 78 кг.

Много съм доволен от всички, особено от малките. Показаха много хъс, но и голямо техническо израстване. Надявам се да запазят тази дисциплинираност, която показаха в подготовката. Ще очакваме големи успехи в близко бъдеще, похвали ги световният шампион и двигател на „Локомотив” Пламен Димитров, който този път беше само в ролята на водач на отбора.

Преди това последно за годината състезание Пламен Димитров и „Локомотив” организираха турнир във Велико Търново, в който участваха 10 клуба от България и отбор от Румъния. Над 130 души премериха сили в това състезание, в което младите надежди на горнооряховския клуб отново показаха, че имат добро бъдеще.


Ключови думи
армрестлинг Локомотив 96 Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета