Сряда, 21 Фев 2024
            
Горна Оряховица Общество

В Отделението по образна диагностика в Горна Оряховица обмислят възможността да започнат да се извършват рентгенови изследвания на зъби

  04.12.2023 15:43
В Отделението по образна диагностика в Горна Оряховица обмислят възможността да започнат да се извършват рентгенови изследвания на зъби

350 броя изследвания на костната плътност са извършени през изтичащата година в Отделението по образна диагностика в МБАЛ „Свети Иван Рилски”, отчита началникът на отделението д-р Галя Дачева.

Пациентите, които се изследваха за наличие на остеопороза, са били от Габрово, Троян, Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Павликени, Свищов, Златарица, Елена, Сухиндол.

„Кампанията с промоционални цени продължи три месеца и успя да обхване почти два пъти повече жени. Тя бе придружена с разяснения за важността и значението на навременното установяване на проблема и необходимостта от търсене на причините , които са го предизвикали и започване на адекватно лечение”, допълва д-р Дачева.

През настоящата година се отчита ръст на извършените компютър-томографски изследвания по РЗОК – 889 бр., като прецизното им и навременно изпълнение и въвеждането на инжектор при контрастните е предпоставка все повече специалисти от региона да насочват пациентите си към отделението.

„Продължава съвместната ни работа с филиала на ЦСМП – Велико Търново в града, като денонощно се извършват конвенционални рентгенови и компютър-томографски изследвания. Тези добри резултати определят 2023 г. като успешна за отделението и са стимул за подобряването им през предстоящата, като ще се търсят начини за повишаване на постиженията”, коментира още д-р Дачева.

Догодина се обмисля възможността в отделението да започнат да се извършват рентгенови изследвания на зъби – конвенционални снимки и ортопантомография.


Ключови думи
д-р Галя Дачева
Последни
Седмицата
Анкета