Сряда, 06 Мар 2024
            
Горна Оряховица Други

Успешен бе уикендът за вокалните таланти на читалище „Напредък 1869“

  04.12.2023 15:22
Успешен бе уикендът за вокалните таланти на читалище „Напредък 1869“

Успешен бе уикендът за вокалните педагози на Народно читалище „Напредък 1869“ в Горна Оряховица и техни възпитаници.

Алекс Карабоев, който работи с ръководителя на школата „Music Sounds“ Стела Дойкова, стана Абсолютен фаворит на 21-то издание на Международната академия-конкурс „Нота по нота“. „Нота по нота“ се провежда в Пазарджик и дава възможност както за обучение с водещи музикални педагози, така и за конкурсно състезание между участниците. Най-високата награда в рамките на конкурса бе присъдена на Алекс от жури в състав Мая Райкова – продуцент на българска джаз, поп и рок музика в БНР, Етиен Леви – музикант и изпълнител, солист на вокална група „Трик“, вокален педагог в родната версия на световни музикални формати, Борис Тасков – оперен певец, солист в Старозагорската опера, фронтмен на прогресив рок групата Perfect Stranger.

Благодаря за високата оценка на журито, огромно благодаря на Стела Дойкова, сподели победителят.

И друг възпитаник на Стела Дойкова добави поредни отличия към богатата си колекция. Кристина Енчева доминира в две от категориите на конкурса „Звезден сблъсък“ във Велико Търново. Кристина грабна две първи награди (над първо място) в „Мюзикъл или песен от филм“ и „Песен на роден език“. Големите благодарности тук са за журито с председател Маргарита Хранова, за организатора Петя Василева и екипа й и, разбира се, за Стела Дойкова.

IX Национален конкурс за вокално и танцово изкуство „Звезден сблъсък“ донесе успех и на 6-годишната Даная Александрова от Дряново. Даная пътува до Горна Оряховица за уроци при Аделина Колева в НЧ „Напредък 1869“. Даная стана I в категориите „Поп“ и „Песен на роден език“.


Ключови думи
нота по нота
Последни
Седмицата
Анкета