Четвъртък, 29 Фев 2024
            
Велико Търново Горна Оряховица Други

Местят ледената пързалка на площада в Горна Оряховица

  30.11.2023 12:57
Местят ледената пързалка на площада в Горна Оряховица

Ледената пързалка, която преди години слагаха в кв. „Пролет“, този път ще бъде монтирана на пл. „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Пързалката не бе ползвана 3 г. – първо заради ковид ограниченията, а после заради високите температури. Тази година обаче тя ще бъде централна точка, около която ще се случи веселбата по запалването на коледните светлини в града.

Програмата все още се доуточнява. На този етап планът е на 5 декември пред кафе „Галерия“ да се открие Коледна поща с участието на мажоретките и вокален състав „Весело звънче“ от ОУ „Иван Вазов“. Най-нетърпеливите хлапета ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в горнооряховския клон на пощата, която е свързана директно с Лапландия. Пуснатите тук писма стигат най-бързо до изпълнителя на желания.

Самият той се очаква да бъде в Горна Оряховица още на следващия ден. На 6 декември от 17 часа на площад „Георги Измирлиев“ започва „Коледно веселие“, чиято кулминация ще бъде запалването на празничните светлини в града и пристигането на белобрадия с подаръците. Празничното настроение ще дойде с изпълненията на „Джуниър бенд“ от СУ „Емилиян Станев“ - Велико Търново, мажоретен състав „Българче“ от ОУ „Иван Вазов“, коледари от ДГ „Щастливо детство“. Да има огнено шоу и още изненади, преди на площада да се появи Дядо Коледа с подаръците, плануват организаторите, като си запазват правото на промени.

Всичко това, за разлика от предишни години, няма да се развива пред Общината, а насред площада, където ще бъде и коледната елха. Няма да се издига изкуствено дърво, а ще се украси най-пищния бор на площада.


Ключови думи
ледена пързалка
Последни
Седмицата
Анкета