Четвъртък, 29 Фев 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Двама представители на ТК „Хемус” участваха в семинар с легендата Тадаши Ямашита

  28.11.2023 14:11
Двама представители на ТК „Хемус” участваха в семинар с легендата Тадаши Ямашита

Мариян Михнев и Тодор Мънгов от ТК „Хемус” - Горна Оряховица участваха в XXI издание на Семинар по бойни изкуства, организиран от кьоши Левон Пакосян (8 дан) - президент на „Суйбукан Академия” - Пловдив. Семинарът бе под ръководството на легендата в бойните изкуства и холивудска звезда от близкото минало ханши Тадаши Ямашита - 10 дан карате и кобудо (окинавски оръжия). Майстор Тадаши е известен като филмов актьор от култовите филми „Американски нинджа”, „Октагон” и д.р. Партнирал си с имена като Брус Лий, Елвис Пресли, Ед Паркър (бащата на американското карате).

В два дни на стадион „Пловдив” всички участници тренираха прийоми за самозащита и окинавско карате по системата на Ямашита. Мариян Михнев една седмица преди семинара защити ниво 1 дан в окинавското кобудо. Той е вторият представител на „Хемус” със степен в тази система. Преди това Румен Димитров защити 3 дан.

ТК „Хемус” от години работи по системи за самозащита и в скоро време ще има организирани семинари в обновената спортна зала „Никола Петров”.


Ключови думи
Хемус Горна Оряховица самозащита
Последни
Седмицата
Анкета