Понеделник, 26 Фев 2024
            
Общество Свищов

Община Свищов е усвоила най-много средства по оперативните програми в област Велико Търново през изминалия програмен период

  24.11.2023 15:44
Община Свищов е усвоила най-много средства по оперативните програми в област Велико Търново през изминалия програмен период

На 22 ноември 2023 г. Институтът за пазарна икономика представи 12-тото издание на единственото по мащаба и дълбочината си изследване на социалното и икономическото състояние на областите в България.

Регионалните профили на ИПИ стъпват на 73 индикатора, които представят реалната картина в 28-те области в страната и позволяват да се задълбочи разговорът за регионалното развитие и предизвикателствата пред местните власти.

В доклада за област Велико Търново, в раздел „Икономическо развитие“, област „Инвестиции и бизнес“ Институтът за пазарна икономика посочва, че към 30 юни 2023 г. стойността на изплатените суми на бенефициенти по оперативните програми в област ВеликоТърново достига 2258 лв. на човек от населението (при 2836 лв. в страната), а в рамките на областта най-много средства е усвоила община Свищов (2400 лв.).

Тази висока оценка за община Свищов е показателна за активната работа на общинското ръководство и общинската администрация, във връзка с търсенето и намиране на външни източници на финансиране за реализиране на общинските политики. Както през изминалия, така и в предстоящия програмен период община Свищов ще продължи да бъде коректен партньор на европейските програми за финансиране, благодарение на които се осигурява финансов ресурс за осъществяване на полезни за обществото проекти в различни сфери.


Ключови думи
ИПИ
Последни
Седмицата
Анкета