Петък, 16 Фев 2024
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Всички бюлетини от балотажа в Горна Оряховица тръгват за Административния съд по жалба на бившия кмет

  17.11.2023 14:52
Всички бюлетини от балотажа в Горна Оряховица тръгват за Административния съд по жалба на бившия кмет

Три вещи лица ще прегледат всички бюлетини от балотажа в Горна Оряховица по дело за избора на кмет на общината. Делото е по жалба на кандидата на ГЕРБ Добромир Добрев.

Основание за жалбата са евентуални нарушения при гласуването с машини. Според жалбоподателя той е получил с 424 гласа по-малко от спечелилия изборите и това са гласове само от машинния вот. Като нарушения се визират удостоверяването на хеш кода, размазан текст на машинните бюлетини, липсващ печат на други и т.н.

По жалбата е образувано дело с докладчик Мария Данаилова. Делото ще се гледа в открито заседание на 21 ноември от 10 часа. Освен Общинската избирателна комисия като ответник, в заседанието могат да участват и заинтересованите страни – всички 11 кандидати в кметските избори.

Съдия Данаилова е назначила три вещи лица, които да направят експертиза на всички бюлетини – както на машинните, така и на хартиените доколко правилно са отразени при тях недействителните гласове. Бюлетините трябва да бъдат доставени още днес до 17 часа в Административен съд – Велико Търново.


Ключови думи
жалба избори Горна Оряховица Административен съд Велико Търново
Последни
Седмицата
Анкета