Петък, 16 Фев 2024
            
Велико Търново Култура

В „Персонажи“ Веселин Симеонов отразява въздействието от срещите с открояващи се личности

  17.11.2023 11:23
В „Персонажи“ Веселин Симеонов отразява въздействието от срещите с открояващи се личности

Изложбата „Персонажи“ на Веселин Симеонов ще бъде открита тази вечер в галерия „Наратива“ във Велико Търново. От галерията анонсират събитието:

„През ноември абстрактното в Наратива продължава да вълнува сетивата ни, но примесено с рисунка и живопис, като цветовете, формите, материалите ще бъдат претворени от пъстрото и ярко въображение на следващия ни гост-артист. Той ни е познато лице, което всички сме виждали неведнъж с апарат в ръка по време на откриванията на изложбите.

Веселин Симеонов, или ВЕСКО, както подписва своите произведения, е художник с интереси в сферата на визуалните изкуства. Фокусът му е насочен предимно към областта на рисунката и живописта, като това не се ограничава само до конвенционалните им форми. Веско не спира да експериментира в своите произведения. Употребата на различни по вид изобразителни материали, както и включването на разнообразни техники в процеса на създаването им, отразяват взаимодействието между традиционното и авангардното в изобразителното изкуство.

Нужно е да добавим и умелото му портретиране чрез фотография. Благодарение на работата зад обектива всъщност се заражда идеята зад изложбата, както споделя Веско.

“Персонажи” е изложба, която отразява въздействието от многобройните ни срещи с открояващи се личности. А всяка една като индивидуалност оставя отпечатък върху собствената ни идентичност. Изложбата представя своеобразни психологични портрети, породени от взаимодействието на автора не само с различни хора, но и със заобикалящата ни среда.

Персонажите на Веско, които ще видите, имат собствена индивидуалност, но не са отражение на някого конкретно. Дали са различни хора, дали са променящи се настроения, или е един и същ човек в процес на развитие, вървящ през живота? Отговорът е може би по малко и от трите, но най-вече го решавате вие, наблюдателите. Защото идентифицирането на формите с човешки черти е чисто асоциативно. В съзнанието ни остава само сетивен отпечатък, усещане за присъствие.

Изложбата е създадена чрез смесена техника от артиста, като в нея са включени много материали, достигнали до него през ежедневния бит: от пясък, през стари пирони и въглени от печката на дърва. И всеки един има своята малка история преди да се озове на платното.

Елате да потърсите себе си или моментното си състояние в “Персонажи” на ВЕСКО. Очакваме ви на 17.11. от 18:00 часа“.

сн. организатори и личен архив Веселин Симеонов


Ключови думи
Веселин Симеонов Наратива
Последни
Седмицата
Анкета