Петък, 02 Фев 2024
            
Велико Търново Общество

Ректорът на ВТУ получи званието „Следовник на народните будители“

  02.11.2023 09:28
Ректорът на ВТУ получи званието „Следовник на народните будители“

На тържествена церемония, състояла се в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”, ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Димитър Димитров бе удостоен със званието „Следовник на народните будители” за 2023 година.

Престижното отличие се връчва на Ректора за изключителния му принос в отстояване на височините на българския дух и идеалите на народните будители.

След като получи наградата от ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. д.ф.н. Анастас Герджиков, проф. Димитър Димитров каза, че я посвещава на 60-годишнината на Великотърновския университет, както и на Националната гимназия за древни езици и култури, чийто възпитаник е той.

Званието „Следовник на народните будители” се връчва за 15-ти пореден път от Съюза на народните читалища, а негови носители през годините са вицепрезидентът Илияна Йотова, Негово Светейшество патриарх Неофит, акад. Антон Дончев, акад. Благовест Сендов, акад. Людмил Стайков, проф. Божидар Димитров, Никола Анастасов, Валя Балканска, проф. д.ф.н. Анастас Герджиков и др./ сн. "24 часа"


Ключови думи
Следовник на народните будители
Последни
Седмицата
Анкета