Петък, 01 Дек 2023
            
Елена Светски

Състезание за най-як балканджия стягат за Празника на еленския бут

  01.11.2023 11:53
Състезание за най-як балканджия стягат за Празника на еленския бут

И тази година в рамките на Празника на еленския бут ще се проведе състезание, което ще припомни формата от 2014 година, когато в зимни условия мъже показаха изключителни силови умения и бързина. Надпреварата ще е на 11.11.

Право на участие в състезанието имат мъже, навършили 18 години, в добра физическа форма.
Желаещите да участват подават заявление по образец на [email protected]
Това е единственият начин, който при необходимост ще докаже поредността на заявките. След приети 20 заявления, записването приключва.
Състезателите са длъжни да се явят в 13:45 ч. за регистрация на игрището до Художествената галерия в деня на надпреварата.
Абсолютно забранени са проявите на физическа и словесна агресия, както и употребата на нецензурни думи и изрази. При неспазване на това изискване, организаторите могат да отстранят участника.
Най-якият балканджия ще спечели цял еленски бут, подгласникът му – цяло филе „Елена“, а класиралият се на трето място ще си тръгне с 5 суджука. Предвидени са и поощрителни награди.

Организаторите не поемат отговорност за евентуални контузии по време на надпреварата.
Възможни предизвикателства, пред които ще се изправят претендентите, са изпълнение на най-много лицеви опори; Носене на бали с препятствия – конуси, за време; Най-дълго задържан бут с изправени напред ръце; Цепене на разпалки – от едно дърво, за време, броят се разпалките; Баланс и бързина с еленски бут.


Ключови думи
най-як балканджия Празник на еленския бут