Понеделник, 22 Яну 2024
            
Горна Оряховица Спорт

С гол в последната секунда ХК „Локомотив“ победи „Шумен-61“

  23.10.2023 10:46
С гол в последната секунда ХК „Локомотив“ победи „Шумен-61“

В „ОЗК Арена Бяла“ се изигра дербито от петия кръг на мъжката елитна хандбална група между сочените за фаворити ХК „Локомотив“ (Горна Оряховица) и „Шумен-61“ (Шумен). Още с първия съдийски сигнал започна борба за всяка топка. Здрава защита и скоростни атаки се редуваха пред двете врати. След традиционната размяна на голове, гостите успяха да наложат лек превес в играта и до средата на полувремето поведоха с 5:8. До края запазиха преднината си и се отеглиха на почивката при резултат 10:14.

През втората част головете се редуваха в двете врати. В желанието си за обрат „железничарите“ допускаха грешки и не успяваха да стопят пасива, който на моменти набъбна на пет гола 17:22 в 42-та мин. Опитните шуменски хандбалисти умело се бранеха и поддържаха комфортната преднина до 50-та мин. Това беше преломният мом

ент в мача, в който „локомотивци“ отбелязаха четири безответни гола и изравниха за 27:27. Нов гол изведе гостите напред. Домакините отвърнаха с две попадения и обърнаха резултата своя полза 29:28, 40 секунди преди края. Атака за шуменци завърши с гол, пет секунди преди сирената и равенство 29:29. Вратарят на „Локомотив“ Михаел Пенев светкавично изпрати тoпката в центъра към Божидар Симеонов. Последва съдийски сигнал и мълниеносен удър към вратата на Шумен. Топката се оплете в мрежата на опразнената врата. Гол, който взриви публиката в залата и победа за „Локо“ с 30:29.

„Щастлив съм, че успях да отбележа победния гол. До последно усещах, че има време, не знаех колко е, секунди. Знаех, че в последната си атака играят без вратар и вратата е празна. След като получих топката в центъра инстиктивно я изстрелях към вратата. Разбрах, че съм вкарал от реакцията на съотборниците ми, когато нахлуха на терена“, заяви пивотът на „железничарите“ Божидар Симеонов.

„Локо“: Георги Маринов, Любен Иванов, Михаил Пенев, Кристиян Стратиев, Станислав Добрев, Николай Генов, Петър Николов, Любослав Димитров, Тодор Калчев, Димитър Георгиев, Божидар Симеонов, Йордан Попов, Иван Петков, Павел Данаилов, Кристиян Йорданов, Румен Ангелов.


Ключови думи
хандбал
Последни
Седмицата
Анкета