Петък, 01 Дек 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Борците на „Локомотив” започнаха сезона с 6 медала от турнира „Продан Гарджев”

  25.09.2023 11:58
Борците на „Локомотив” започнаха сезона с 6 медала от турнира „Продан Гарджев”

6 медала, от които един златен, три сребърни и два бронзови, спечелиха борците на „Локомотив” от турнир в Средец. XVIII издание на турнира по свободна борба на името на именития борец Продан Гърджев привлече над 130 състезатели от 16 клуба. Горнооряховският „Локомотив” се представи с 9 състезатели.

При най-малките подготвителна група за родени 2014/2015 трима „локомотивци” се събраха в кат. 28 кг. Получи се и горнооряховски финал, който бе спечелен от Митко Минов. Той започна с туш над Димитър Йорданов от Сливен, а във втората си среща се наложи над съотборника си Станислав Кирилов. Финалът противопостави Митко на друг „локомотивец” Емануил Захариев, който преди това победи убедително Георги Урдажиев от Средец и Матей Матеев от „Черноморец” (Бургас).

Златото в тази категория бе спечелено от Митко Минов, среброто остана за Емануил Захариев. Съотборникът им Станислав Кирилов остана пети, след като загуби срещата си за бронзовия медал от Димитър Йорданов.

В същата подготвителна група, но кат. 32 кг Николай Геранлиев спечели бронзовия медал. Той победи с туш Радослав Кръстев от Партизани, но допусна загуби от Александър Иванов от Стамболийски и Георги Стаев от Средец.

Във възраст деца, кат. 66 кг сребърен медал завоюва Теодор Старирадев. В първата си среща той тушира Михаил Урсаки от Айтос. Последва победа над Валентин Вълчев от Сливен, която го прати на финал срещу Владимир Вълканов от клуба на Станка Златева. Така за Теодор остана сребърния медал в категорията.

Сребърен медал спечели и Илиан Ангелов в кат. 44 кг на възраст момчета. Той направи три победи над Мирослав Атанасов от Велико Търново, Камен Николов от Ямбол и Калоян Кондев от Сливен. Допусна обаче една загуба от шампиона Пламен Стамов от „Черноморец”.

В същата възраст, кат. 52 кг, бронзов медал спечели Мартин Цонев. За него турнирът започна със загуба от Георги Иванов от „Черноморец” (Бс), но пък той изведе Мартин до репешажите. В първия „локомотивецът” победи с туш Илия Илиев от Партизани, а в схватката за 3-5 място се наложи с технически туш над Христо Киряков от Любимец. Така за Мартин остана бронзът в категорията.

Кристиян Йорданов и Георги Николов участваха в кат. 71 кг кадети, но останаха извън зоната на медалите.

Изключително съм доволен от малките. Видях много хъс и желание за борба. Има какво да се изглажда при всички. Трябва да коригираме грешките на тренировките и ако се влага повече труд, ще се постигнат и повече успехи, коментира треньорът Николай Ганев.

С началото на новата спортно-състезателна година се подновява и записването в школата по борба. Клубът разполага с много добра спортна база с фитнес и всичко необходимо, тренира се на шампионски тепих, използван на Световно първенство. Може би някой от вас ще напише нова шампионска страница в историята на най-успешния спорт за България, кани треньорът Николай Ганев.


Ключови думи
борба Локомотив Николай Ганев