Петък, 01 Дек 2023
            
Елена Общество

В Елена сложиха финала на инициативата „Лудо книжно лято“

  20.09.2023 10:27
В Елена сложиха финала на инициативата „Лудо книжно лято“

С прожекция на филма „Писма от Антарктида“ на 18 септември бе даден старт на Седмицата на изкуствата в община Елена. Във вторник, 19 септември, в Детския отдел на Градската библиотека бяха наградени активно включилите се в надпреварата за най-много прочетени творби през лятната ваканция. Регламентът изискваше след връщане на всяка книга младите читатели да попълват специална карта, съдържаща личните им впечатления и предпочитани цитати.

23 деца на възраст от 8 до 13 години са изпълнили това условие и са успели да прочетат не само включените в списъка със задължителни произведения, но и такива извън него, което носи огромно удовлетворение за екипа на библиотеката.

Сияна Стоянова от 2 клас, Александър Петров от 3 клас, Венера Георгиева от 4 клас, Велина Миндизова от 5, Виктория Златева от 6 клас, Весела Начева и Николай Иванов от 7 клас бяха отличени заради усърдието си. Награди, осигурени от писателя Николай Райков, Тодор Николов и Община Елена, връчи Ивона Кънчева – Савова.

За финал Александър Петров прочете басня от Стоян Михайловски, а Виктория Златева – българска народна приказка.

Радостно е, че до месец септември активните читатели на Детския отдел са 120 и подобни инициативи ги провокират да се включват с ентусиазъм. Нека учебната година е успешна за тях и е изпълнена с много вълнуващи приключения в необятния свят на книгите, казват организаторите.

 


Ключови думи
Лудо книжно лято