Събота, 16 Дек 2023
            
Велико Търново Местни избори 2023

Адвокат Ирена Стасинопулу е кандидатът за кмет на БСП във Велико Търново, Михаил Михалев повежда листата

  16.09.2023 19:53
Адвокат Ирена Стасинопулу е кандидатът за кмет на БСП във Велико Търново, Михаил Михалев повежда листата

51-годишната Ирена Стасинопулу е кандидатът за кмет на БСП във Велико Търново. Тя беше утвърдена на провелото се заседание на Националния съвет на социалистите. Към този момент тя е единствената дама, която влиза в битката за кметския пост в старата столица.

Ирена Стасинопулу е родена във Велико Търново има две висши образования, завършила е история и право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а преди това и ПМГ „Васил Друмев“. От 21 години е адвокат във Великотърновска адвокатска колегия, на която в един мандат е била и зам.-председател. Ирена Стасинопулу е и общински съветник във Велико Търново в мандат 2015-2019г. Била е секретар, зам.-председател и член в над 10 Районни избирателна комисия.

Практикува в областта на гражданското право, отдала се е на дейности, насочени към социално уязвимите групи. Участва в различни проекти, а под нейно ръководство се създава и първия Регионален център за безплатна правна помощ в старата столица.

Ирена Стасинопулу често помага на хора в затруднено положение, а от няколко години усилено работи в защита на жертви от домашно насилие. Името й стана национално известни преди 10 години, след като турски тир катастрофира край Дебелец и разсипа цистерна със стирол, обгазявайки населението на града. Тогава Ирена Стасинопулу помогна на над 3500 души да получат обезщетение, след като бяха принудени да се евакуират.

Националния съвет на БСП утвърди и листата с кандидати за общински съветници.  За водач беше определен общинският лидер на социалистите Михаил Михалев. Той е на 37 години, завършил е „Политическа журналистика“ и има над 20-годишен опит в местни и регионални медии. Работил е в сферата на връзките с обществеността, а две години е бил преподавател по журналистика в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“. Към момента е журналист във в. „Борба“ с ресор „Култура и образование“.


Ключови думи
Ирена Стасинопулу
Последни
Седмицата
Анкета