Събота, 16 Дек 2023
            
Крими

Задържаха двама в нива с коноп

  16.09.2023 11:07
Задържаха двама в нива с коноп

В хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, на 14 септември вечерта в имот в златаришкото село Родина, в момент на поливане на насаждения от рода на конопа са задържани двама мъже - на 50 и 52 години, съответно от В. Търново и Г. Оряховица.

От извършения на местопроизшествието оглед са установени засети 256 растения, с височина от 2 до 3 метра, съобщиха на брифинг днес директорът на ОДМВР – В. Търново старши комисар Димитър Машов и районният прокурор на В. Търново Тихомир Шабов. При последвало претърсване в помещения, намиращи се в близост, са намерени и иззети 5 чувала с изсушена листна маса, реагираща на марихуана, с тегло около 38,5 кг. По случая е започнато досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества.

В петък двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокуратурата са задържани за срок до 72 часа.

Двамата са известни на полицията, единият и осъждан. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.


Ключови думи
коноп
Последни
Седмицата
Анкета