Петък, 15 Дек 2023
            
Велико Търново Светски

Италиански стил в боса нова ритъм с Никола Конте в Летния театър на Велико Търново

  15.09.2023 16:43
Италиански стил в боса нова ритъм с Никола Конте в Летния театър на Велико Търново

На 24 септември, неделя, есенен полъх с италиански привкус, боса нова ритъм и джаз звучене ще очароват публиката във Велко Търново.
Концертът на световноизвестния италиански музикант и неговия латино джаз бенд е от 19,00 часа с вход свободен.

Събитието е подарък за жителите и гостите на града от Община Велико Търново и е част от програмата за отбелязване на 115 години от обявяването на  Независимостта на България.

За ценителите на стойностните ритми Никола Конте е добре познат като най-успешният италиански джаз продуцент, изпълнител и диджей през последните 20 години.

Италианецът от град Бари е известен с въвеждането на иновативен стил на асид джаза. Създател е на културното движение Fez - истинска смесица от няколко креативни музиканти и приятели, със сходни интереси към културните проблеми, емоционални мечтатели, джаз ентусиасти, ценители на "nouvelle vague", натрапчиви колекционери на винили, дизайнерски и графични експерти, хора, луди по културния ритъм и книги, написани от революционери като Жан Пол Сартр и Борис Виан.

Конте въвежда иновативен стил на асид джаз, като музиката му съчетава боса нова теми и мелодии, извлечени от италианската филмова музика на 60-те години на миналия век, с етническа индийска музика. Колаборациите, които умело поднася на публиката, галят сетивата.

Първият албум на Никола Конте се нарича Jet Sounds и е издаден през 2000 година.

Сингълът Bossa Per Due придобива международно признание и същевременно е ъндърграунд хит.


Ключови думи
Никола Конте
Последни
Седмицата
Анкета