Вторник, 12 Дек 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Дамски отбор ще ръководи селищата в община Горна Оряховица, докато мъжете се борят за кметове

  12.09.2023 13:55
Дамски отбор ще ръководи селищата в община Горна Оряховица, докато мъжете се борят за кметове

10 дами бяха утвърдени за временно изпълняващи длъжността кметове по време на предизборната кампания в община Горна Оряховица.

Зам. кметът Деница Коева ще влезе в кметския кабинет в Общината, когато кметът инж. Добромир Добрев излезе в отпуск за кампанията. Мандатът на действащия кмет изтича на 27 октомври и преди да излезе в отпуск, той ще трябва да назначи свой заместник. ОбС реши това да е инж. Коева.

В повечето от останалите селища на общината също дами ще поемат кметската работа. Това са все настоящи служителки в кметствата, които ще заместват началниците си, които ще се борят за нов мандат. В Драганово само няма да има предизборна рокада, тъй като кметът Светослав Иванов няма да се кандидатира отново. Не са избрани и заместници на кметските наместници в Горски горен Тръмбеш, Паисий и Стрелец. На 29 октомври в Стрелец ще гласуват за кмет, след като падна летвата за жители, в които има кметства. Засега обаче там си е кметско наместничество.

Когато сега действащите кметове се регистрират в ОИК, техните места ще заемат временно изпълняващите длъжността. В Долна Оряховица това ще е Галина Гайдарова, в Първомайци – Ева Георгиева, в Поликраище – Милена Попова, във Върбица – Снежа Иванова, в Писарево – Даниела Желева, в Правда – Николина Христова, в Крушето – Мария Петрова, в Янтра – Мариянка Стойнова и в Горски долен Тръмбеш – Светлана Георгиева.


Ключови думи
Деница Коева Кмет на Община Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета