Понеделник, 11 Дек 2023
            
Горна Оряховица Местни избори 2023 Политика

Втори инициативен комитет с кандидат за кмет на Драганово се регистрира в ОИК

  11.09.2023 11:53
Втори инициативен комитет с кандидат за кмет на Драганово се регистрира в ОИК

В Драганово кметската битка започна с надпревара на инициативни комитети. След като първата регистрация в ОИК за тези избори направи Инициативен комитет за Иван Кишев, втората е на Инициативен комитет за Соня Илиева. Борбата за Драганово ще е оспорвана, защото се очакват поне още двама-трима кандидати, а и защото кметският стол така и така се овакантява, тъй като сегашният кмет Станислав Иванов няма да се кандидатира за втори мандат.

На този етап Общинската избирателна комисия регистрира инициативните комитети, които започват да събират подписи в подкрепа на своя кандидат. Нужно е 1/5 от избирателите на селото да се подпишат, за да бъде регистриран и самият кандидат.

Кандидатурата на Соня Илиева има силна подкрепа от бивши управленци на Драганово, ако се съди от състава на 7-членния Инициативен комитет. Негов председател е дългогодишният социален работник Нина Акиванова, а сред членовете му личат имената на Кристиан Суванджиев – син на бившия кмет Петър Суванджиев и Марийка Недева Маринова, която пък е дъщеря на най-дълго управлявалия кмет на Драганово Недю Бонев. С неговото име драгановчани свързват всичко построено в селото им.

Соня Илиева вече получи подкрепата на БСП, заявена на Общинската конференция на социалистите.


Ключови думи
Драганово ОИК инициативен комитет Местни избори 2023
Последни
Седмицата
Анкета