Четвъртък, 07 Дек 2023
            
Велико Търново Култура

Великотърновският театър започва новия сезон с премиера и турнета в 13 града

  07.09.2023 16:51
Великотърновският театър започва новия сезон с премиера и турнета в 13 града

С премиера и турнета в общо 13 града екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново започва новия творчески сезон. През септември артистите ще гостуват на сцени в цялата страна с три концерта и едно драматично заглавие.

Първият премиерен спектакъл за сезона е комедията „Слуга на двама господари“ на великия Карло Голдони. Той ще бъде представен пред публиката на 12 септември от 19 часа в голяма зала на МДТ. Комедията ще пренесе зрителите в 60-те години на XX век в цветната Южна Италия и ще предложи истински карнавал от образи, много музика, песни и танци.

Творческата идея е на известния режисьор Димитър Шарков, който е автор и на сценичната версия на пиесата. Сценографията и костюмите са на художника Антоанета Костова. Хореографията е на Катя Богданова, а помощник режисьор е Румяна Атанасова. В комедията участват актьорите Боян Фърцов, Детелин Кандев, Иван Митев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Милен Иванов, Никол Бойчева, Полина Петкова и Стефка Златкова заедно с балета на МДТ “Константин Кисимов”.

В четири града – Пловдив, Велинград, Севлиево и Павликени, ще бъде представен през септември концертът «Дихание» с участието на Орлин Горанов, солисти и оркестъра на великотърновския театър.

Концертът „Мюзикъл и рок“ на музикантите от Б.Т.Р. и артистите от МДТ «Константин Кисимов» ще разтърси откритите сцени в Бургас и Ямбол. На 13 октомври в зала 1 на НДК Б.Т.Р. ще отбележи 30-годишнината на групата с грандиозен концерт, в който ще участва и симфоничният оркестър на великотърновския театър. За първи път почитателите на Б.Т.Р. ще чуят песните от 30-годишната история на бандата в нови аранжименти, адаптирани за рок група и симфоничен оркестър.

Със своя нов творчески проект - концерта „Вечерта на мюзикъла“, с участието на звездния дует на Дони и Нети екипът на великотърновския театър ще изненада публиката в Хасково и Сливен. На концертите музикалното семейство ще излезе на сцената заедно с хора и новосъздадената джаз формация на театъра, а диригент е Яница Първанова. В програмата участват и солистите на МДТ Пламен Кумпиков и Кристина Стоименова.

През септември почитатите на изкуството в пет града - Бургас, Ловеч, Своге, Мездра и Луковит, ще аплодират спектакъла „Не сме от тях“ по разказите на Чудомир. С него артистите от драматичния състав на МДТ завоюваха наградата „Комедиен хит на сезона“ на Чудомировите празници в Казанлък.


Ключови думи
МДТ
Последни
Седмицата
Анкета