Събота, 04 Nov 2023
            
Велико Търново Култура

Ивана Джановска събира в 1m² страховете на 30 души

  05.08.2023 11:21
Ивана Джановска събира в 1m² страховете на 30 души

„Latent fear“ е поредната изложба, която ще бъде открита в рамките на инициативата 1m² във Велико Търново. Автор на изложбата е Ивана Джановска.

„Latent Fear е страхът, който се е закотвил в ъглите на подсъзнанието ни и чиито корени обгръщат и заобикалят рационалната ни мисъл. Латентността на страховете ни става активна в момента, в който започне да оказва влияние на решенията ни.

"От какво се страхуваш?" - това е въпросът, който Ивана задава на 30 души, които е снимала през годините, а техните отговори ще бъдат изложени до портретите им. Тази изложба е проект, който има за цел да артикулира човешките страхове и по този начин да отнема от силата им над нас - техните притежатели.

1m² изкуство е съвместна инициатива на куратора Мартина Йорданова и пространство за култура и социални инициативи ТаМ. За пета година проектът представя артисти от съвременната българска и международна сцена в рамките на пространство с големина от около 1 кв. м. Вдъхновена от концепцията за „white cube“ (бял куб), инициативата дава възможност на млади и утвърдени автори да покажат свои творби в една нестандартна изложбена среда.
Проектът “1m² изкуство” е част от Културния календар на Община Велико Търново за 2023 година и се организира в партньорство с Фондация за съвременно изкуство и медии“.

Изложбата се открива тази вечер в 19 ч. в ТАМ./ сн. организатори


Ключови думи
Ивана Джановска 1 кв. м. изкуство
Последни
Седмицата
Анкета
На 5 ноември ще гласувам за

Резултати