Сряда, 01 Nov 2023
            
Велико Търново Политика

Екипност, професионализъм, доверие – основни принципи в работата на новия областен управител на Велико Търново

  02.08.2023 12:22
Екипност, професионализъм, доверие – основни принципи в работата на новия областен управител на Велико Търново

В условия на приемственост ще продължи да работи Областна администрация – Велико Търново, а екипността, професионализмът и доверието на обществото в институцията са основните принципи, от които ще се ръководи новият областен управител Ивайло Здравков. Това обяви самият той днес, когато в Областна управа стана символичното предаване и приемане на поста между Здравков и предшественика му инж. Георги Гугучков.

С благодарности към екипа си и към всички, с които е работил, си тръгна инж. Гугучков. Инж. Гугучков отчете, че проблемите на област Велико Търново са сходни с проблемите в съседни области, а и в цялата страна.

На първо място досегашният областен управител постави безводието. Към днешна дата от 326 населени места в област Велико Търново, 15 са на воден режим. Най-наболял е проблемът в селища в общините Свищов и Павликени. На изпроводяк инж. Гугучков заръча на Ивайло Здравков да продължи да работи по темата в цялост, а като възможност за разрешаване на част от проблема посочи отново да бъде повдигнат въпросът могат ли да бъдат използвани за питейни нужди водите на яз. „Александър Стамболийски“.

Предстои среща с ръководството на „ВиК Йовковци“, анонсира Ивайло Здравков.

Почистването на речните корита е друг проблем, с който се борят областните управители в страната. По думите на инж. Гугучков, сегашното законово положение за дейността да отговарят 3 институции – областните администрации за реките в извънурбанизираните територии, „Напоителни системи“ в частта диги и кметовете за в урбанизираните територии, е погрешно. Най-малкото защото областните администрации нямат бюджет за тази дейност.  Затова е необходимо за почистването на коритата да отговаря един орган, а кой да е той, нека реши законодателят.

С народни предствители от област Велико Търново ще обсъдим възможността за законодателни промени, ангажира се Ивайло Здравков.

Пътната безопасност е третият основен проблем, поставен от инж. Георги Гугучков. По думите му в основата на този проблем е човекът зад волана.

По темата вече работи новият областен управител. Вчера Ивайло Здравков проведе работна среща с шефа на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. Ивайло Здравков постави темата за контрола на движението в областта и призова за повишено внимание на водачите. Предстои Здравков да се срещне и с шефовете на „Охранителна полиция“ и „Пътна полиция“, а на срещата със ст. комисар Машов беше договорено от септември представители на Областна администрация и на ОД на МВР да стартират съвместни приемни в общините в областта.

Идеята ни е администрацията да иде при хората, категоричен бе Ивайло Здравков.

Здравков припомни, че всеки последен четвъртък на месеца е определен за приемен от областния управител. Но всеки гражданин може да потърси ръководената от него администрация при нужда. В плановете на Ивайло Здравков е и всеки месец да провежда срещи с общинските кметове.

Основната задача на областните администрации е да синхронизират дейността на държавните органи по места и да контролират актовете на местното самоуправление. Областна администрация – Велико Търново може да подпомага и прилагането на държавната политика на местно ниво, коментира Ивайло Здравков.

Новият областен управител е роден на 31 декември 1975 г. във Велико Търново. Завършва Хуманитарната гимназия, а по-късно „Право“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В периода 2003 – 2009 г. ръководи регионалната структура на Агенцията за държавни вземания, от 2010 г. до 2015 г. е практикуващ адвокат, а през 2016 г. поема ръководството на Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново.

Ще надградим всичко добро, направено от предшествениците ми, категоричен бе Ивайло Здравков.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Ивайло Здравков областен управител инж. Георги Гугучков
Последни
Седмицата
Анкета
На 5 ноември ще гласувам за

Резултати