Петък, 20 Oct 2023
            
Лясковец Спорт

В Лясковец подготвят осмия плувен маратон в памет на Добри Динев

  21.07.2023 10:09
В Лясковец подготвят осмия плувен маратон в памет на Добри Динев

За осми по ред плувен маратон „Добри Динев“ се подготвят неговите организатори и участниците. Спортната надпревара е традиционна за град Лясковец и тази година е предвидено да се проведе на 29 юли на микроязовир Костимял-Горен в покрайнините на Лясковец.

Маратонът е национален и събира плувци от различни краища на България, като от година на година интересът към него значително нарасна.

Състезанието е в памет на майстора на дългите плувания и носител на орден за доблест І степен Добри Динев. В него могат да участват граждани, преминали задължителен медицински преглед. Желаещите да се включат предварително трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. При желание за участие на непълнолетни лица е задължително един от родителите да попълни декларация за съгласие.

За да се гарантира безопасността на включилите се в плувния маратон, ще бъдат осигурени спасителна лодка и медицински лица за оказване на първа помощ. Записванията се прекратяват 15 минути преди старта на съответната дисциплина.

В 09:30 часа е техническата конференция, а в 10:00 започва същинската надпревара по групи. Категориите са: мъже и жени до и над 30-годишни и ветерани в три групи - участници на възраст 30-44-годишни на дистанция 3000 м; 45-59-годишни на дистанция 2000 м; над 60-годишни участници на дистанция 1000 метра. Класиралите се с най-добро време на първите три места по възрастови категории ще получат награди от организаторите.

Маратонът, носещ името на големия български плувец Добри Динев, е едно от най-големите спортни събития в годишния календар на Община Лясковец./ сн. Община Лясковец


Ключови думи
плувен маратон Добри Динев
Последни
Седмицата
Анкета
На 29 октомври ще гласувам за

Резултати