Сряда, 18 Oct 2023
            
Горна Оряховица Лясковец Спорт

Пламен Камбуров спечели планинското „Раховец – Лясковец 2023“, подобрявайки 5-годишен рекорд на трасето

  16.07.2023 17:31
Пламен Камбуров спечели планинското „Раховец – Лясковец 2023“, подобрявайки 5-годишен рекорд на трасето

Пламен Камбуров от АСК „Премиум Рейсинг Тим“ спечели генералното класиране в планинското изкачване „Раховец – Лясковец 2023“, както и първото място в клас HC1. Със своята „Шкода Фабия RS2000“ победителят направи и два нови рекорда на трасето. Най-доброто постижение досега по 3,5 километровата отсечка от Стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир принадлежеше на Юлиян Телийски от 2018 г. Камбуров свали рекорда още в първия манш, а във втория подобри и собствения си рекорд.

Втори в генералното класиране и в клас HC1 стана Румен Киров от АСК „Старт М – Криводол“ със „Субару Импреса“. Киров е победител от първия старт в планинския шампионат, който беше в Шумен. Тогава Камбуров остана втори. Така че сега има пълно равенство във временното класиране на националния шампионат.

Трети в генералното класиране е Искрен Веселинов от АСК „Премиум Рейсинг Тим“ със „Хонда Сивик“, който спечели първо място в клас HC4.

Отборното класиране бе спечелено от АСК „Премиум Рейсинг Тим“. На второ място е АСК „Стара Загора“, а трети са „АРА Моторспорт“.

Купите и традиционното шампанско за победителите в генералното индивидуално и отборно класиране връчиха кметовете на двете общини, съорганизатори на състезанието – д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев. Бяха връчени и награди в отделните класове, като в награждаването се включиха и спонсорите на автомобилната надпревара. Церемонията по награждаването водеше директорът на състезанието Димитър Стефанов, който е президент на „Етър Рейсинг Клуб“ – организатор на събитето.

На старт в 10-тото издание на „Раховец – Лясковец“ застанаха 30 автомобила, 4 не завършиха.

Победител в клас RC3 стана Ивайло Игнатов от АСК „Премиум Рейсинг Тим“ с „Хонда Сивик“.

Клас RC4 бе спечелен от Динко Иванов от АСК „Стара Загора“ със „Ситроен С2“.

Михаил Боев от АСК „Стара Загора“ е първи в клас RC5 с „Пежо 106“.

В клас HC1 след Пламен Камбуров и Румен Киров, които спечелиха първо и второ място и в генералното класиране, трети стана Левент Юмеров с BMW E46.

Виктор Янчев е първи в клас HC2.

Валентин Георгиев спечели клас HC3, където втори остана инициаторът за провеждане на това състезание – лясковчанинът Тодор Тодоров.

В клас HC5 победител стана Пламен Петров от АСК „Флат Аут“.

Единствената дама в автомобилния керван Виляна Дякова от АСК „Фрат Аут“ спечели първото място в клас „Лада“.


Ключови думи
Планинско рали "Раховец - Лясковец 2023" Пламен Камбуров
Последни
Седмицата
Анкета
На 29 октомври ще гласувам за

Резултати