Събота, 14 Oct 2023
            
Велико Търново Култура

Драчко от Силистра гостува на фестивала „Лято, кукли и приятели“

  15.07.2023 07:06
Драчко от Силистра гостува на фестивала „Лято, кукли и приятели“

Спектакълът „Дракончето Драчко“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 15 юли, събота, от 11:00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Драматично-куклен театър Силистра ще изиграе най-новото заглавие от своя репертоар.

Автор и режисьор на пиесата е Янко Митев, сценографията и куклите са на Емелиана Тотева, а композитор е проф. Веселин Койчев. Участват актьорите Александър Павлов, Елена Кешишева, Станислав Георгиев и Стефан Станчев.

Не е лесно да си Дракон! Дори да си малко жълто драконче, което все още не изпуска огън, а само дим, си е мъка. Всички бягат от теб и ти си сам – без приятели. Добре, че съдбата не търпи такава неправда, а изпраща най-подходящия – Пожарникарчето Пройчо. Какви препятствия ги очакват? Елате и вижте, канят артистите. 

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0886 801 309./ сн. организатори


Ключови думи
Дракончето Драчко
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати