Понеделник, 09 Oct 2023
            
Велико Търново Култура

Театър ВЕСЕЛ покани спектакъла „Неродена мома“ на сцената „Арт лято“

  08.07.2023 06:39
Театър ВЕСЕЛ покани спектакъла „Неродена мома“ на сцената „Арт лято“

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще представи поредния спектакъл на 8 юли, събота, в 11:00 часа на сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Представлението „Неродена мома“ е от репертоара на Държавен куклен театър – Търговище. Драматизацията и постановката са на Деница Дончева, сценографията и куклите – на Христина Младенова-Храстче, а музиката – на Диан Димитров. В ролите се превъплащават Моника Угренова, Деляна Димитрова и Димитър Караиванов.

Имало едно време… Така започва всяка приказка. Но в едно минало време, когато имало време, златни ябълки и вълшебства, един Царски син трябвало да извърви дълъг път, да стигне до Слънцето, за да си намери невеста. Защо ли? Ами защото в живота нищо даром не се получава, а трябва да го заслужиш.

И както в приказките става, добро и лошо и в тази приказка се надиграват. И като се търкулне приказката на кълбета, стига през десет планини в десета. Дума по дума, и конец по конец, на зиг заг дори, подобно на шевица сложна, преплита се, минава през гъсти гори, а с малко вълшебство и малко сполука, завършва приказката и с поука.

След представлението, в конферентната зала на Художествена галерия „Борис Денев“ може отново да бъде посетена изложбата „Сцена и кукли“ на сценографа Наталия Гочева. За нея „театърът е живот и животът е театър“, защото те са едно цяло. Наталия Гочева е един от водещите сценографи у нас и в чужбина.

Спектакълът „Русалка“ е нейната първа творческа работа с екипа на Театър ВЕСЕЛ във Велико Търново. Може да бъде гледан видео запис на спектакъла на място в галерията.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

При дъждовно време представлението ще се играе от 11:30 часа на сцената в театралния салон на Народно читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549/ сн. организатори


Ключови думи
Неродена мома
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати