Събота, 09 Сеп 2023
            
Велико Търново Общество

Във Ветринци се събират на Седянка на полянка фест

  10.06.2023 06:24
Във Ветринци се събират на Седянка на полянка фест

На Седянка на полянка фест се събират днес във Ветринци. Фестът ще започне в 10 ч., а според организаторите му той е вдъхновен от идеята за повишаване на екологичната осъзнатост у малки и големи и за сплотяване на хората от селото, независимо от различните им интереси или поколения. И тази година сърцата ни ще бъдат стоплени от нашите гости - изпълнители на съвременна и народна музика на живо, очите ни ще се радват на красотите от работилничките и малките щандове с ръчно изработени неща. А пък тялото ще заредим с вкусна храна и напитки, казват още организаторите.

Изреждат част от нещата, които ще се случат на фестивала:

„Музикални гости - Етно формация “Кеминджиджи”, Квартет “Ширити”, Георгия Павлова (jazz), Ира (reggae, soul, R&B), изпълнения на децата от училището по изкуства и занаяти в с. Русаля.
Работилници, лекции и други изненади – Цианотипия, Drum Circle, Таро Карти, Евгени Коев – беседа за прилепите, Красимир Христов, орнитолог – беседа за птиците, “Свят на бъдещето” – творчески занимания за деца.
Изложби - Ладакх – изложба на снимки от Хималаите
Щандове - “Терра Никополис” – продукти с безсмъртниче; “Жива земя”, “Beelky” и още производители на домашна козметика; “Fairy Scents” – натурална парфюмерия; Пчеларска ферма “Яръмови”; Свободен пазар “КилерЪ”
Храна и напитки - Веган кухня със Санди Елис, индийски вкусотии от “Домът на Аюрведа”, скара и бира, пекарна “Сладкият кът”.
Театър - плейбек театър; представление за слушане “Сънят на сезоните”
Спорт и забавления – TarnovoRuns, Младежки клуб, с. Ново село, открит урок по карате, игра с еко въпроси

Организатор на екофестивала във Ветринци е читалище „Напредък 1903“ в партньорство с Кметството и многобройни доброволци от населеното място./ сн. организатори


Ключови думи
Седянка на полянка фест Ветринци
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати