Събота, 09 Сеп 2023
            
Велико Търново Общество

Старата столица кани на пет фестивала

  08.06.2023 16:14
Старата столица кани на пет фестивала

От днес до неделя във Велико Търново и Арбанаси се провеждат пет фестивала, три от които – международни.

Царевец вече се пренесе във времето на Второто българско царство и на търновския цар Ивайло – крепостта е сцена на Международния фестивал на историческите възстановки „Средновековен Търновград“, който продължава чак до късния неделен следобед. Официалното откриване е утре в 10,00 ч. на площад „Цар Асен I“. Достъпът до събитията е свободен, като се заплаща само входната такса за архитектурно-музейния резерват. С вход свободен са вечерните концерти от 19,00 ч. на 9 и 10 юни

В 20,00 ч. тази вечер на паметника „Асеневци“ стартира Международният кинофестивал „Карантината“. В три последователни вечери – 8, 9 и 10 юни, зрителите ще видят избрана селекция от късометражни филми от цял свят в различни жанрове. Входът е свободен.

Над 1700 певци, музиканти и танцьори пристигат в Арбанаси, където тази събота и неделя ще се състои популярният Национален фолклорен фестивал „Насред мегдана“. Официалното откриване е в 11,00 ч. на 10 юни, а изпълненията започват още от 9,00 ч. сутринта и продължават чак до вечерта.

Също в събота на сцената на „Арт лято“ е второто представление от програмата Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“, превърнал се в любимо събитие на малки и големи. Куклените постановки са всяка събота с начало в 11,00 ч., а входът е свободен.

Велико Търново е домакин и на Детския фестивал „Отворено сърце“, който ще се състои на 9 и 10 юни в парк „Марно поле“.


Ключови думи
фестивали
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати