Събота, 09 Сеп 2023
            
Велико Търново Други

Продължава реконструкцията на ВиК мрежата в кв. „Света гора“

  08.06.2023 12:50
Продължава реконструкцията на ВиК мрежата в кв. „Света гора“

Продължават дейностите по реконструкция на ВиК мрежата в кв. „Света гора“ във Велико Търново. С помощта на специализирана техника старите бетонови тръби за отпадни води, които преминават под Бейския мост, се подменят с нови от полиетилен. Реконструкция ще претърпят и шахтите от двете страни на съоръжението.

Мостът и ул. „Сливница“ остават затворени за движение, а смяната на ВиК мрежата ще продължи в посока ул. „Димитър Найденов“.

Работата по проекта наложи частични промени в маршрутите на две автобусни линии. Автобус №5 пътува само до обръщалото под Студентските общежития. За подобряване на транспортното обслужване на хората, живеещи в района на ул. „Сливница“ линия №40 вече достига до стария Бейски мост, където е разкрита временна спирка. От там автобусът потегля на всеки кръгъл час в периода от 7,00 до 20,00 ч.

Финансирането за реконструкцията на водопроводите и канализационните колектори е целево.

След приключване на строителните работи по подземната инфраструктура, всички гореописани улици ще бъдат цялостно преасфалтирани и с обновени тротоари. Тези дейности са заложени по проекта на Община Велико Търново „По-добре свързани вторични и третични точки в главната и широкообхватната мрежа на път /TEN-T/, чрез общи мерки в трансграничния регион“, финансиран по Програма „ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България“ 2014-2020 г.


Ключови думи
кв. Света гора
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати