Четвъртък, 07 Сеп 2023
            
Други Свищов

Свищовско училище обяви конкурс за стихотворение и есе

  04.06.2023 10:42
Свищовско училище обяви конкурс за стихотворение и есе

По повод 60-годишнината от създаването си, Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“ обяви конкурс на тема „Моето училище”. Целите му са да се стимулира развитието на ученическото творчество и да се даде възможност на младите хора да покажат своите езикови и литературни умения; да се провокира въображението на учениците и уменията им за себеизразяване със средствата на родния език.

В конкурса могат да участват ученици от всички училища, школи и извънучилищни звена на територията на община Свищов. Те ще бъдат разпределени в 2 възрастови групи - от V до VII клас и от VIII до XI клас.

Всеки участник може да представи до едно произведение в категориите стихотворение и/или есе. В конкурса не се допускат творби, участвали в други такива изяви или публикувани вече в печатни и електронни медии. Всяка творба трябва да съдържа следната информация: три имена на участника, населено място, училище, школа (извънучилищно звено), клас и възраст, точен адрес и телефон за връзка, електронна поща, име на ръководителя и телефон за връзка с него

Критериите за оценка на стихотворенията ще са доколко отговарят на темата, оригиналност и творчески подход, убедителност и въздействие, езикова и стилистична култура, логическа или асоциативна организация на текста, художествено майсторство (тропи и фигури на езика, въздействащ изказ и образност). Есетата трябва отговарят на стандартната структура за есе – увод, теза, изложение и заключение, да показват правилно осмисляне на темата, ясна и цялостно формулирана теза, самостоятелност и оригиналност на изказа, да показват собствена гледна точка и убедително защитена лична позиция и владеене на езиковите норми на българския език

В двете категории в първа и втора възрастови групи ще бъдат връчени награди на класираните на призови места. Официалната церемония ще се проведе на 23 юни 2023 година.

Очакваме вашите творби до 20 юни 2023 г. на e-mail: [email protected]

С изпратения материал Вие декларирате, че не нарушавате Закона за авторското право и сродните му права, уточняват организаторите.


Ключови думи
Свищовската професионална гимназия „Алеко Константинов“
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати