Понеделник, 28 Авг 2023
            
Други Свищов

Свищовският ЦСРИ взе участие във Фестивала на къдроглавия пеликан в Природен парк „Персина“

  29.05.2023 10:26
Свищовският ЦСРИ взе участие  във Фестивала на къдроглавия пеликан в Природен парк „Персина“

Потребителите и екипът на Центъра за социална рехабилитация и интеграци в Свищов взеха участие  в  третото издание на Фестивала на къдроглавия пеликан, организиран от Дирекция на Природен парк „Персина“. Формата на фестивала е еднодневно събитие с информационно-образователна и природозащитна насоченост.

Огромна чест за Център за социална рехабилитация и интеграция е вниманието, което им е оказал орнитологът Свилен Чешмеджиев. С увлекателни  разкази и достъпна информация, той ги е запознал отблизо с местата за гнездене на къдроглавия пеликан на територията на ПП "Персина", с биологичните и екологични особености на къдроглавите пеликани, с начина на живот на други защитени видове обитатели на парка. Потребителите на услугата са имали възможност да се докоснат до макети на орлово гнездо, яйца на различни птици, да разгледат посетителския център на природния парк.

Сред поканените да гостуват и участват във фестивала, заедно с ЦСРИ – гр. Свищов, са били и представители от природните паркове на България,  различни природозащитни организации и българското Дружество за защита на птиците.

От Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Свищов изказват своята благодарност към Свилен Чешмеджиев и си пожелават още нови срещи.


Ключови думи
къдроглав пеликан
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати