Понеделник, 28 Авг 2023
            
Общество Свищов

ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов отбеляза тържествено своята 113-годишнина

  29.05.2023 10:01
ДСХ „Мария Луиза“ в Свищов отбеляза тържествено своята 113-годишнина

113 години от създаването си отбеляза най-старата социална услуга в Община Свищов – Дом за стари хора „Мария Луиза“. Събитието се състоя на 26.05.2023 г., като официални гости бяха кметът на Община Свищов д-р Генчо Генчев, ръководителят на Общинска служба „Социални дейности“ Анелия Димитрова, гл. счетоводител на Общинска служба „Социални дейности“ Лора Щилиянова, директори на социални структури на територията на община Свищов и колеги от социални заведения. В своето слово ВрИД директор на ДСХ Мария Георгиева приветства гостите и изказа специални благодарности към общинското ръководство, както и към екипа, с който работи, за безрезервната подкрепа и съдействие.

Кметът на Свищов д-р Генчо Генчев поздрави всички служители на ДСХ и им благодари за всеотдайния труд, който полагат ежедневно в грижата за възрастните хора, а на потребителите пожела силен дух и достойни старини и ги увери, че общинското ръководство ще положи всички усилия да се чувстват сигурни и спокойни, във връзка с предстоящия ремонт на ДСХ.

За доброто настроение на всички се погрижиха участниците в програмата - IV Подготвителна група от ДГ „Калина Малина“ – гр. Свищов; Фолклорен танцов ансамбъл „Творецът“ с ръководител Явор Узунов; Подготвителна група към СУ „Николай Катранов“ - гр. Свищов; Пролет Узунова /изпълнение на гъдулка/; Весела Иванова /индивидуално/ и в дует с Николай Кирилов.

И както подобава на всеки рожден ден имаше и торта, а празничният дух и весело настроение се запазиха през целия ден.


Ключови думи
ДСХ "Мария Луиза"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати