Събота, 26 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

150 елитни кучета ще участват в конкурс за немски овчарки в Горна Оряховица

  27.05.2023 06:58
150 елитни кучета ще участват в конкурс за немски овчарки в Горна Оряховица

Първият национален конкурс за немско овчарско куче, който е част от празничния календар на Горна Оряховица, предизвика голям интерес и се очакват 150 елитни кучета на ринга. Това е почти двойно спрямо изложбата, която бе организирана миналата година. Тогава участваха 90 животни.

Състезанието започва в 9:00ч. на 27 май на помощното игрище до стадион „Локомотив”. Събитието се провежда със съдействието на Община Горна Оряховица. Негов организатор е Инициативният комитет от любители на немското овчарско куче, а участието е безплатно за всички почитатели на любимата порода.
За първите места тази събота ще се надпреварват и четириноги от съседни държави. Специален гост на конкурса ще е международният съдия Марко Йовович, който има близо 20 години опит в професионалното развъждане на немски овчарски кучета и специализирани киноложки изложби.
Той ще следи за правилното изпълнение на задачите и ще оцени четириногите по четири основни критерия – анатомия, бяг, вид и презентация.
Предвидени са награди за всички призови места във всички класове. Ще бъде връчен и приз от името на кмета на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев за най-добре представила се овчарка.


Ключови думи
немска овчарка
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати