Събота, 26 Авг 2023
            
Други Павликени

В Павликени наградиха участниците от Националния конкурс за детско и педагогическо творчество „Слънчеви чудеса в България“

  25.05.2023 15:59
В Павликени наградиха участниците от Националния конкурс за детско и педагогическо творчество „Слънчеви чудеса в България“

По време на празничния концерт-спектакъл на децата от детска градина „Слънце“ – Павликени бяха отличени творбите на  учители и деца, участници в Националния конкурс „Слънчевите чудеса в България“, организиран за пета година със съдействието на Община Павликени.

В конкурса се включиха деца и учители от Пловдив, Ямбол, Разград, Плевен, Левски, Лясковец, Горна Оряховица и Павликени. Големите награди на Кмета на Община Павликени получиха Стефани Дончева от ДГ “Слънце“ в Павликени и учителката Павлина Тодорова от Разград.

„Надявам се, че чрез този конкурс деца от цяла България научиха, че съществува град Павликени и един ден ще бъдат любопитни да го посетят. Надявам се също и че сме помогнали да започне едно приятелство между десетките детски градини, които носят едно и също име - „Слънце“ и тази традиция ще продължи в годините“, сподели инж. Манолов и поздрави екипа на детската градина.

Концертът бе наситен с креативни танци, искрени усмивки, атрактивни костюми, разтърсващи музикални изпълнения и сълзи от радост в очите на публиката. Събитието бе уважено от много гости и представители на администрацията, директори и учители от образователни институции, представители на организации и фирми, родители и приятели на детската градина.

„В детска градина „Слънце“ пристигат и от нея тръгват много пътища-нашироко по земята и нависоко към небето. Преди да станат пътища и полети, те са били надежди и мечти. Никой няма да затули слънцето ни и обичта към хората… И никой няма да помрачи деня ни, да отнеме дарбата и усмивките ни…“, отправи посланието към присъстващите директорът на детската градина Грета Георгиева.

Организаторите на едночасовия концерт-спектакъл, създадоха добър повод да се събере забързаното, задъхано, съвременно българско семейство. И всеки да остави  проблемите навън, да посвети вечерта на най-близките си и децата, да освободи душата си и да я зареди с положителни емоции.

 

Наградени участници в V Национален конкурс за детско и педагогическо творчество “Слънчеви чудеса в България“ 2023г.

 

Раздел „Рисунка“

Мария Минкова - 6 г., група “Пчелички“, ДГ “Слънце“ - Плевен

Яна Александрова – 5 г., група “Червената шапчица“, ДГ “Слънце“ - Павликени

 

Раздел „Колаж“

Теодор Тонков - 6г., група “Слънце“, ДГ “Радост“ - Лясковец

Борислава и Виктория Георгиеви - 5 г., група “Пипи“, ДГ “Слънце“ - Павликени

 

Раздел „Педагогическо творчество“

Екип на ДГ “Митко Палаузов“ - Разград

Екип на група “Слънце“, ДГ “Здравец“ - Горна Оряховица

Десислава Каравелова - учител, ДГ “Слънце“ - Ямбол

 

Награда на директора на ДГ “Слънце“ - Павликени

Павлина Димитрова - старши учител в ДГ “Шестте ястребинчета“ - Разград

 

Награда на кмета на Община Павликени

Стефани Дончева - 6г., група “Мечо Пух“, ДГ “Слънце“ – Павликени за творбата “Поглед през прозореца“


Ключови думи
Слънчевите чудеса в България
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати