Сряда, 16 Авг 2023
            
Горна Оряховица Други

Структури на Единната спасителна система проведоха съвместно учение в Горна Оряховица

  17.05.2023 16:44
Структури на Единната спасителна система проведоха съвместно учение в Горна Оряховица

Областният управител инж. Георги Гугучков, кметът на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и ръководството на местната администрация присъстваха на съвместно учение в района на 59-ти батальон за ЯХБЗ и Е - град Горна Оряховица с военнослужещи от личния състав и техника МАЯК и АРС- 14 на батальона и структури на Единната спасителна система на територията на общината.

Учението се проведе на 16 май и в него участваха органите на ПБЗН от РДПБЗН - В. Търново, РУ Горна Оряховица, отряд БЧК към СУ „Вичо Грънчаров“ - Горна Оряховица, доброволно формирование към община Горна Оряховица и екип на СМП- Горна Оряховица.

Ръководители на учението бяха командирът на 59 -ти батальон за ЯХБЗ и Е и началникът на сектор ПГСД главен инспектор Станко Лазов.

На учебното поле се изпълниха задачи по оповестяване на личния състав при възникване на аварии в промишлеността с изтичане на токсични вещества, евакуация на пострадали и оказване на първа помощ.

По време на учението беше извършено и химическо разузнаване в заразените зони и изпълнени задачи по обеззаразяване на пътища и стационарни обекти.


Ключови думи
защита на населението
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати