Вторник, 08 Авг 2023
            
Други Златарица

Златарица посреща празника си с добри новини

  09.05.2023 15:24
Златарица посреща празника си с добри новини

Областният управител инж. Георги Гугучков бе гост за празника на град Златарица. В приветствие към кмета Михаил Ганев, председателя на Общинския съвет Стефан Бранзелов и всички жители на община Златарица, инж. Гугучков подчерта, че градът винаги е бил пример как се пазят, обичат и популяризират традициите на родния край и как се почитат християнските ценности и морал.

„От сърце честитя празника на града, който чествате официално за 26 път. Днешният ден е и Ден на Европа, символизиращ стремеж за мир, единство и просперитет, както и ден, в който почитате св. Николай Мирликийски – покровител на местната църква. Всеки празник е и ден за равносметка и повод за размисъл, затова нека отдадем заслуженото на всички, които с труда и приноса си са градили и продължават да съграждат днешния модерен и европейски облик на Златарица. Пожелавам здраве, благоденствие и много поводи за оптимизъм“, каза още в приветствието си областният управител.

Кметът на Златарица Михаил Ганев също поздрави своите съграждани. Той припомни, че на днешния ден преди една година пожеланието е било за тазгодишния празник жителите да се поздравят с обновен площад.

„Ето, че вече имаме възможността и удоволствието да се наслаждаваме на това бижу в сърцето на нашия град. Тържествени моменти като този са винаги повод да направим оценка на извършеното, да отчетем постигнатите резултати и да начертаем бъдещите цели. Изцяло обновен и реновиран бе площад „1-ви май“ в града, беше изграден и въведен в експлоатация парк за рекреация и отдих на ул. „Ал. Стамболийски“.

Изградени бяха множество детски площадки, кътове за отдих и туризъм. Предстои да бъде възстановена пътната инфраструктура на общински път Златарица – Разсоха в района на село Дедина, повреден от наводненията през 2020 година. В процес на пълна рехабилитация е общинският път между селата Горна Хаджийска, Калайджи и Средно село. След осигурени средства от Министерството на младежта и спорта за финансиране на проект „Многофункционален спортен комплекс и зона за отдих“ в местността „Черничките“ е избран изпълнител и предстои подписване на договор и откриване на строителна площадка.

Със средства от общинския бюджет през настоящата година започва изграждането на канализация в град Златарица. Осигурено е финансиране и предстои избор на изпълнител на изключително важния за града проект – изграждане на пречиствателна станция за отпадни води“, отчете кметът Михаил Ганев. По думите му всичко, което се прави за града и селата в общинат, има смисъл единствено и само заради хората в тях.

Празникът продължи с молебен за здраве, отслужен от отец Петър и отец Валентин и с концертна програма на самодейци.

Тържеството уважиха кметовете на общините Павликени, Горна Оряховица, Стражица и Елена, заместник кметове и председатели на Общински съвети от областта, директорът на областна служба „Земеделие“ Светослав Мишев, секретари на общински администрации и общински съветници.

През целия ден концертната програма продължава, а вечерта ще има празнична заря с илюминации.


Ключови думи
празник на Златарица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати