Вторник, 01 Авг 2023
            
Горна Оряховица Светски

Ветерани, заедно с новата вълна в българската музика, заливат Горна Оряховица през май

  30.04.2023 09:49
Ветерани, заедно с новата вълна в българската музика, заливат Горна Оряховица през май

Тежък месец се задава за меломаните в Горна Оряховица и буквално няма да има почивка за тези, които искат да видят всички планирани изяви през май. Успокоителното е, че програмата е планирана за различни възрасти и вкусове, така че ще се редуват ветерани с най-новото, излязло на музикалната ни сцена.

Десетдневката преди празника на града е един голям неспирен концерт. Започват местните таланти от „Графити” и „Оренда” на 19 май. С тях феновете ще загреят за голямото откриване на Летния театър, което ще продължи два дни. Веселин Маринов на 22 май и ансамбъл „Българе” на 23 май трябва да са кадемът за обновения театър и да повлекат крак за много големи спектакли от тук нататък. Между другото само седмица по-късно там ще бъде първият платен концерт и Георги Христов ще опита да напълни най-модерния летен театър в региона. Все пак първите изпълнения в новия театър ще са на горнооряховски изпълнители, които ще открият и двете вечери.

24 и 25 май са посветени на абитуриентите, така че концерти няма да има. Но на 26-ти площад „Георги Измирлиев” със сигурност ще се пръска от народ, защото става спирка на Coca Cola The Voice Happy Energy Tour с участието на DJ MASCOTA, TОRINO & PASHATA, V:RGO и Emil TRF, DARA, Михаела Маринова, Дара Екимова, VENDA и др. Ако повечето имена не ви говорят нищо, значи сте много изостанали музикално и трябва да питате децата и внуците. Всички са актуални музикални звезди, подлудяващи тийновете.

На следващия ден загрявката ще е със Зумба фестивал през деня и вечерта сцената е за рок. Първо са местните банди Steel Rider и Crossroad. След тях ветераните от Б.Т.Р. ще размажат поколението, израснало с тяхната музика.

28 май също е почивен откъм музикални страсти, защото е ден за поклонение и с военен ритуал ще се почете паметта на Македончето.

Празничният концерт на 29 май обаче събира заедно няколко поколения и отново се очертава да стане доста тясно и задушно на иначе просторния площад „Георги Измирлиев”. Откриват „Графити“ и „Оренда“. И след тях залива новата вълна българска музика с Боро Първи и „Молец”. Любимите на всички поколения Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени” ще забият последните акорди от този празник. Денят ще завърши, вероятно доста късно, с пиро-музикален спектакъл. Което ще рече с много яка заря.

На 30 май е единственият почивен ден откъм празнични прояви през този месец. В последния ден от месеца гостува Георги Христов.

Музикалният маратон от май ще прелее и в юни, а ще има продължения през цялото лято. Все пак е изборна година, а това предполага да има изобилие, поне музикално. На 10 май Общината ще представи в БТА пълната си програма за празника на града и за следващия празник на суджука. Там също ще е изморително за любителите на фолка, които ще трябва да си заделят три дни пред сцената под Стадиона, за да видят топ звезди на българската и балканската музика.


Ключови думи
Стефан Вълдобрев
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати