Сряда, 26 Юли 2023
            
Горна Оряховица Култура

Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ се докоснаха до магията на театъра

  26.04.2023 13:36
Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ се докоснаха до магията на театъра

Как театралното изкуство може да бъде достъпно и интересно за младите хора показа на ученици от СУ „Георги Измирлиев“ младият актьор Кирил Милушев от МДТ „Константин Кисимов“ във Велко Търново. Вълнуващата среща с момчета и момичета от 9. и 10. клас на горнооряховското училище се проведе зад кулисите на великотърновския театър и бе организирана със съдействието на Регионална библиотека „П. Р. Славейков“ - Велико Търново.

Събитието е едно от поредицата дейности по националната програма „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда", модул „Библиотеките като образователна среда“.

Кирил Милушев разкри някои от тайните на актьорската професия и успя да запали любовта към театралното изкуство у учениците.

Десетки въпроси заваляха към вдъхновителя на срещата - завладяващия артист, който се превъплъщава в образа на Арон в спектакъла „На изток от Рая“ по едноименния роман на Джон Стайнбек. Младите гости се интересуваха как той самият е култивирал своята любов към театъра. Получиха информация, че освен на театралната сцена, той се снима и в киното. Досега е играл в някои български сериали („Столичани в повече“, Дяволското гърло“) и в новия игрален филм „Жените наистина плачат“. От импровизираното интервю учениците научиха, че театърът изисква жертви, впечатлиха се от думите на актьора, че предпочита „смислената роля, а не добре заплатената“. Мотивиращ за тях беше съветът на Кирил да продължават да правят това, което обичат, и думите му, че няма невъзможни неща.

Учениците от Гимназията имаха възможност да се запознаят с аристи и музиканти, които репетираха своите роли за предстоящо представление.

Гостите имаха уникалната възможност да се докоснат до личните вещи на великия Константин Кисимов и в знак на уважение към него поднесоха цветя на паметника му, намиращ се в близост до театъра./ сн. СУ "Георги Измирлиев"


Ключови думи
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати