Сряда, 26 Юли 2023
            
Велико Търново Икономика

Институтът по керамично и пътно машиностроене в Дебелец чества 60-годишен юбилей

  26.04.2023 11:57
Институтът по керамично и пътно машиностроене в Дебелец чества 60-годишен юбилей

Институтът по керамично и пътно машиностроене в Дебелец чества своя 60-годишен юбилей на 02.05.2023 г. Събитието отбелязва 60 г. на отличия и принос в областта на керамиката, иновациите и машините за пътища и ще се проведе в сградата на Института, Индустриална зона, гр. Дебелец.

Честването ще се отбележи с кратка конференция на тема “ИКПМ - преди, сега и в бъдещето”, поздравителни адреси, коктейл и музикален поздрав. Началото е в 10:30 ч.

Керамиката има широко приложение в редица индустрии, включително авиацията, електрониката, медицината и автомобилостроенето. Ето защо ние се гордеем, че нашият Институт е на челни позиции при разработването на иновативни керамични решения с различни приложения вече 60 години. От 1963 г. насам ние подчертаваме приноса на България и главно региона на Велико Търново в тази важна сфера с на 300 завода с изцяло българско оборудване от ИКПМ в чужбина. Вярваме, че значимостта на керамиката е голяма и сме уверени, че това събитие ще подчертае критичната роля, която институциите играят в напредъка на нашата индустрия, казват от Института.


Ключови думи
Институтът по керамично и пътно машиностроене
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати