Събота, 22 Юли 2023
            
Горна Оряховица Спорт

Иван Сираков спечели и трите си старта за Купа „Великден”, Кристина Иванова е с две победи

  22.04.2023 12:17
Иван Сираков спечели и трите си старта за Купа „Великден”, Кристина Иванова е с две победи

Най-добрият ни ориентировач Иван Сираков спечели и трите си старта за купа „Великден” край Търговище. За горнооряховчанина, който съвместява успешната си спортна кариера с преподавателска работа във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, великденското състезание беше и домакинско, тъй като той се състезава за търговищкия клуб по ориентиране „Вариант 5”.

Традиционната надпревара за Купа „Великден” се проведе в четири старта, предлагайки на състезателите масов старт в с. Баячево, дълга дистанция в с. Пайдушко, спринт в гр. Омуртаг и средна дистанция в парка „Мисионис” край Търговище.

За тазгодишното издание постъпиха близо 600 заявки на състезатели от България и от чужбина. Организаторите на Купа Великден – „Вариант 5", за поредна година подпомогнаха участието на децата от 10 до 16-годишна възраст, които се състезаваха без стартова такса.

В елитните групи Иван Сираков („Вариант 5”) демонстрира, че се намира в добра форма и спечели 3-те старта, в които участва - спринт, средна и дълга. Масовия старт бе спечелен от Апостол Атанасов („Трапезица” Велико Търново).

При елита на жените Кристина Иванова от „Браун тим” (Велико Търново) и румънката Андра Анхел (Csu Craiova) заформиха оспорвана битка, като Кристина спечели средната дистанция и масовия старт, а Андра - дългата дистанция и спринта.

За ориентировачите предстои и първото държавно първенство за тази година. Младежи, девойки, мъже и жени ще си оспорват титлите в дисциплините спринтова щафета, спринт и средна дистанция на 12,13 и 14 май край гр. Хисаря.


Ключови думи
Иван Сиреков Купа "Великден"
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати