Сряда, 12 Юли 2023
            
Велико Търново Култура

„Фоайе на книгата“ предстои във Велико Търново

  10.04.2023 14:37
„Фоайе на книгата“ предстои във Велико Търново

Областният управител инж. Георги Гугучков проведе работна среща със заместник директора на Регионалната народна библиотека във Велико Търново „П. Р. Славейков“ д-р Иван Александров. Акцент на разговора бе поредното издание на „Фоайе на книгата“, което ще се проведе от 18 до 28 април тази година.

Събитието е под патронажа на Министерството на културата и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Партньори на многобройните прояви са още ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и Асоциация „Българска книга“.

В дните на Фоайето читателите от Велико Търново и региона ще имат възможност да се срещнат с едни от най-четените съвременни български автори, да посетят редица изложби и да гледат авторски спектакли и театрални постановки.

Като част от многобройните прояви, на 20 април от 13.00 ч. в СУ „Вела Благоева“ ще има среща разговор за историческите романи на Неда Антонова „Първият след Бога“ и „Елегия. Когато баща и е цар“. Същият ден от 17.00 ч. е предвидена среща „Автограф“ с Неда Антонова в книжарница „Хермес“ в центъра на Велико Търново.

Ден по-рано в НЧ „Напредък – 1870“ в Лясковец в рубриката „Театрални и филмови съкровищници“ ще бъде показана лентата „Вечните времена на Петър Слабаков“ .

На 24 април от 17.30 ч. в читалнята на Регионалната библиотека във В. Търново ще се състои премиерата на романа „Сърце“ от Виктория Бешлийска, а на 25 април също в читалнята специален гост ще бъде Владимир Левчев със заглавието „Масонството във Великобритания и САЩ“.

На 26 април от 14.30 във Фоайето на библиотеката ще е срещата разговор с главния редактор на в. „Стършел“ Михаил Вешим и представянето на романа „Химия на шегата“. На същия ден от 17.30 ч. читалнята на библиотеката ще бъде представена книгата на Мадлен Алгафари „…И заживели щастливо…“

На 27 април от 18.00 ч. в читалнята на Регионалната библиотека ще бъде срещата с писателката Мария Лалева, на която ще се говори за книгите й „Пасиансът на архангелите“ и „Живот в скалите“.

Областният управител инж. Георги Гугучков изрази институционална подкрепа към „Фоайе на книгата“. Той се запозна с някой от проектите на Регионалната библиотека, както и с дейността на филиалите „Славейче“, „Бузлуджа“ и отдел „Изкуство“.


Ключови думи
Фоайе на книгата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати