Събота, 08 Юли 2023
            
Велико Търново Спорт

1600 бегачи и колоездачи ще мерят сили в маратона „Търново Ултра“

  07.04.2023 16:19
1600 бегачи и колоездачи ще мерят сили в маратона „Търново Ултра“

Рекорден брой участници се включват в осмото издание на маратона „Търново Ултра“ този уикенд /8 и 9 април/ в старопрестолния град и околностите. Над 1600 са състезателите  - те се впускат в битка за медалите в две категории: MTB за колоездачи и Trail за бегачи. Спортистите са с 25% повече от миналата година, а освен българи има и над 150 чужденци както от съседните държави, така и от цяла Европа. Това обявиха организаторите Иван Димитров и Иван Сираков от Спортен клуб „Браун тим“. Те благодариха на кмета Даниел Панов и Община Велико Търново за партньорството и подкрепата в организирането на спортното събитие.

Маратонът е единственият в тези си мащаби, който стартира в центъра на областен град – пред Община Велико Търново. Именно от там започват маршрутите на бегачите. Стартът е в неделя в 9,00 ч., а състезателите ще прекосят цялата стара част на града. Така освен спортно състезание, маратонът се превръща и в туристическа атракция. Състезателните трасета за бягане включват и крепостта Царевец, а финалът е пред Художествената галерия „Борис Денев“ и паметника на Асеневци.

Стартът на колоездачите е в събота в 11,00 ч. в подножието на хотел „Етър“, а маршрутът им преминава последователно през Стария град, кв. „Асенов“ и Арбанаси, за да финишира също пред галерията „Борис Денев“.

Около 450 са състезателите в категорията за колоездене, а над 1150 са бегачите. Най-много от спортистите са във възрастовата група между 30 и 50 години. Има участници под 18-годишна и над 70-годишна възраст, казаха още организаторите.

Състезанието налага и временна организация на движението – в неделя /9 април/ от 8,30 до 9,30 ч. ще бъдат затворени улиците „Независимост“, „Стефан Стамболов“, „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“.


Ключови думи
маратон Търново ултра
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати