Събота, 08 Юли 2023
            
Велико Търново Темида

Мъж, убил 2-годишната си дъщеря, жали присъдата си

  04.04.2023 14:39
Мъж, убил 2-годишната си дъщеря, жали присъдата си

Великотърновският апелативен съд насрочи дата за разглеждане на дело за убийството на малолетно момиче от Севлиево. Първото заседание по въззивното дело ще се проведе на 15.05.2023 г.

Със своя присъда от 21 ноември 2022 г. Окръжен съд – Габрово е признал подсъдимия Даниел В. М. (р.1979г.) за виновен в това, че на 04.02.2021 г., около 10.00 ч., в гр. Севлиево, в жилището си на улица „Отец Паисий“, умишлено умъртвил малолетната си рождена дъщеря Б. Д. М. (р. 2018 г.), която се е намирала в безпомощно състояние (чрез направен разрез отпред и напречно на шията на детето с върха на нож), като след около пет минути тя е починала от тежката и несъвместима с живота остра кръвоносна загуба. Първоинстанционният съд го осъдил на доживотен затвор, което наказание да изтърпява при първоначален специален режим.

Със същата присъда подсъдимият е бил осъден да заплати на К. П. П. (майка на починалото дете) и К. Д. М. (сестра на починалото дете) сумите от съответно 80 000 и 30 000 лева, представляващи обезщетение за претърпените от двете неимуществени вреди в резултат на деянието.  

Срещу така постановената присъда на ОС - Габрово е постъпила въззивна жалба от защитника на подсъдимия, с която се иска отмяната и и постановяване на нова, с която подсъдимият да бъде оправдан поради наличието на хипотезата на чл. 33 ал. 1 от НК (действие в състояние на невменяемост) или алтернативно, в случай, че съдът приеме, че подсъдимият е виновен – да измени наказанието „доживотен затвор“ с „лишаване от свобода“ за определен срок.

След постъпването на делото в Апелативен съд – Велико Търново е извършено разпределение на случаен принцип, посредством Централизираната система за разпределение на делата. Извършен е видеозапис на разпределението, съгласно възприетата практика на ВТАС по отношение делата с висок обществен интерес.   


Ключови думи
увийство
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати