Неделя, 09 Юли 2023
            
Велико Търново Други

Национални дни на кариерата провеждат във Велико Търново

  04.04.2023 12:04
Национални дни на кариерата провеждат във Велико Търново

Заместник областният управител Станислав Николов присъства на откриването на 22-то издание на „Национални дни на кариерата“ 2023 г. След прекъсване заради пандемията, форумът отново бе възобновен и се провежда в V корпус на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Домакин на проявата е ректорът на висшето учебно заведение, а форумът бе уважен от заместник кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, представители на работодателски организации, синдикати и 20 фирми от региона. Присъстваха и много студенти.

Организаторът на събитието Светлозар Петров изтъкна, че от „Национални дни на кариерата“ е започнал професионалния път на над 53 000 души. Събитието е помогнало за реализацията на десетки професионалисти, а „JobTiger“ има мисия да създава стойност за хората, търсещи работа, бизнеса и обществото. Първият подобен форум е организиран през 2002 г., като за 22 години „Национални дни на кариерата“ се е утвърдило не само като най-мащабното изложение за кариерно развитие в страната, но и място, от където са започнали много кариерни пътища.

Основната цел на форума е работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители, а студентите и служителите да открият възможности за професионална реализация.

„За мен е чест да присъствам на откриването на 22-то издание на „Национални дни на кариерата“ и от името на областния управител инж. Георги Гугучков, както и от свое име, да засвидетелствам институционалното партньорство на Областна администрация Велико Търново с този форум“, подчерта в поздравителното си слово Станислав Николов.

По думите му за Велико Търново като университетски център, като град на младите хора, това събитие е от изключителна важност, защото то е практически ориентирано към срещи и интервюта между младите хора и бъдещите им работодатели.

„Благодаря на „JobTiger“ за тяхната ангажираност при организирането на това събитие. Вашата упорита работа създаде платформа, където студенти, млади професионалисти и фирми могат да се съберат, за да изследват потенциала си и да създадат полезни връзки“, изтъкна още заместник областният управител Станислав Николов.

„Така трябва да се случват нещата и така трябва да информират хората на място – с това каква е работата, какво предлага и каква квалификация е необходима. Ще се радвам и този форум, както и предишните, да бъде успешен“, подчерта и ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов.


Ключови думи
Национални дни на кариерата
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати