Вторник, 27 Юни 2023
            
Други

Девет обекта от Великотърновска област са предложени за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет

  28.03.2023 15:12
Девет обекта от Великотърновска област са предложени за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет

Девет обекта от Великотърновска област ще бъдат предложени за финансиране със средства от републиканския бюджет чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Това реши Постоянната областна ресорна комисия на заседание, водено от областния управител инж. Георги Гугучков. На него присъстваха представители на общините от областта, НВУ, РД ПБЗН, ОД МВР, РИОСВ, РЗИ и други институции. Обектите са били предлагани в предишни години, но не са получили финансиране. Стойността на необходимите ремонтни дейности е актуализирана, а цените са с включен ДДС.

Пет от предложенията на днешното заседание направи областният управител. Те са включени в двугодишната програма за Планово почистване на речните корита - първи приоритет. Останалите искания са от общините Елена, Велико Търново и Свищов.

За обект „Укрепване на свлачище“ по пътя Елена – Лазарци – Мийковци кметът на община Елена е подал искане за финансиране на стойност 1 009 900 лв.

1 473 588 лв. са нужни за пешеходния мост на река Белица, който води към Килифаревския манастир „Рождество Богородично“, община Велико Търново. Други 434 152 лв. са поискани за отводнителен покрит канал и улична настилка на ул. „Единадесета“ и ул. „Четиринадесета“ в село Пчелище.

От община Свищов е постъпило искане за 85 150 лв. за укрепване на подпорна стена между ул. „Вихрен“ и УПИ III, кв. 58 по рег. план на гр. Свищов.

Областният управител внася искане за финансиране от 85 644 лв. на участък от р. Янтра в землището на с. Първомайци при моста по пътя Поликраище – Елена. Освен това са необходими 181 640 лв. за участъка от р. Росица в землището на село Росица преди стоманобетонния мост.

За участъка от река Веселина в землището на с. Тодювци в района на моста по пътя Тодювци – Багалевци са необходими 288 182 лв., а за участъка от р. Янтра при моста, свързващ селата Горски долен Тръмбеш и Върбица - 107 234 лв.

Другото искане от областния управител е за отпускане на 278 806 лв. за участъка от р. Янтра – 200 метра преди стоманобетонния мост на ул. „Сан Стефано“ и 570 метра след него с обща дължина 770 м.


Ключови думи
бедствия
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати