Понеделник, 26 Юни 2023
            
Велико Търново Култура

Китаристът Сантяго Лара избра Велико Търново за премиера за България на албума си „Фламенко трибют на Пат Матини“

  26.03.2023 07:53
Китаристът Сантяго Лара избра Велико Търново за премиера за България на албума си „Фламенко трибют на Пат Матини“

Премиера за България на албума „Фламенко трибют на Пат Матини” на най-популярния испански китарист от новата вълна Сантяго Лара и неговия квартет предстои във Велико Търново. Специален гост ще бъде звездата на фламенко танца Мерседес Руиз.

Страстта на фламенкото среща свободата на джаза в концерта „Фламенко трибют на Пат Матини” на 24 април в МДТ „Константин Кисимов”. Проектът е посветен на една от живите легенди на световния джаз - американския китарист и композитор Пат Матини, многократен носител на „Грами”, ярка фигура с изразен принос в развитието на латино джаза и фюжъна.

В албума Сантяго Лара включва оригинални аранжименти с елементи на автентично фламенко на музиката на Пат Матини. Издаден от звукозаписния гигант Warner Music, албумът печели многобройни награди и е представян на престижни сцени като Фестивала в Херес, Фламенко биенале - Севиля, Фламенко театър Sadler's Wells и др.

Заедно с Лара на сцената ще излязат Мигел Лопес (пиано), Игнасио Синтадо (бас), Педро Наваро (барабани и перкусии).

Елегантна чувственост към музиката в спектакъла ще внесе фламенко танцът на великолепната Мерседес Руиз - адмирирана по цял свят танцьорка, истински посланик на испанската танцова култура.

Концертът е част от проекта “Нова музикална сцена” на „Елит Проджектс Мениджмънт”. Осъществява се с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” (https://ncf.bg) и Община Велико Търново и е събитие от Културния календар на Община Велико Търново.

Още за концерта на 24.04. от 19.00 ч. в МДТ “К. Кисимов” открийте тук: https://www.facebook.com/events/596656925849797

Билети – на касите на МДТ "Константин Кисимов", Туристически информационен център на ул. "Хр. Ботев" 5, в мрежата на Eventim и онлайн на eventim.bg.


Ключови думи
фламенко
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати