Събота, 24 Юни 2023
            
Велико Търново Други

Поредицата „Варуша говори за архитектура“ започва във Велико Търново

  25.03.2023 07:47
Поредицата „Варуша говори за архитектура“ започва във Велико Търново

Провокирано от интереса на търновската общност към проблемите и предизвикателствата на архитектурната среда в града, стартира първото събитие „Варуша говори за архитектура“. То ще се проведе днес от 17.00 ч. в ТаМ на ул. „Велчо Джамджията“ 16.

Дискусията е отворена за всички, а целта на поредицата от срещи е да нормализира разговора за архитектурната среда в свободна и открита комуникация с всички заинтересовани страни - граждани, собственици, инвеститори, администратори, специалисти, местна общност.

Програмата на събитието ще включи кратки представяния на разнообразни теми от света на архитектурата и урбанизма с отношение към търновската специфичност. За Търновски мешавици в архитектурната среда ще говори арх. Радомир Данков (студио Задруга), съвременни подходи в интерпретацията на контекста ще коментират арх. Деница Инджова и арх. Емил Ангелов, а възможната промяна през публично-частни партньорства - арх. Милица Петрова. На въпроса Какво СТАНа? на Венецианското биенале? Ще отговори арх. Силвия Нешкoва./ сн. организатори


Ключови думи
Варуша
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати