Петък, 23 Юни 2023
            
Горна Оряховица Общество

БДЖ отличи с грамоти ученици от професионалната гимназия по жп транспорт в Горна Оряховица, предотвратили влакова катастрофа

  24.03.2023 14:02
БДЖ отличи с грамоти ученици от професионалната гимназия по жп транспорт в Горна Оряховица, предотвратили влакова катастрофа

Представители на ръководството на БДЖ отличиха с почетни грамоти двамата ученици от професионалната гимназия по жп транспорт в Горна Оряховица, които при пътуването си с бързия влак № 2610 Варна - София на 16 март реагираха изключително бързо и адекватно на възникналата ситуация с неправилното преминаване на последния вагон от композицията от един на друг коловоз.

Никълъс Михайлов и Йордан Киров са възпитаници в 9 А клас на професионална гимназия по жп транспорт „Никола Й. Вапцаров“ в Горна Оряховица със специалност „Локомотиви и вагони“, която е дългогодишен партньор на железопътния превозвач в качественото обучение на професионални кадри.

Адекватните действия на учениците са доказателство, че БДЖ може да се гордее с бъдещите специалисти, с професионалното ниво на обучение в гимназията и винаги ще поощрява и дава за пример младите хора, които усвояват железничарската професия с гордост, желание и любов към железницата.


Ключови думи
БДЖ ПГЖПГ Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати